
عایق چیست؟ انواع عایق ساختمانی و معرفی ویژگی آن ها
مقدمه در سال های اخیر با توجه به رشد صنعت ساختمان و همچنین روند رو به افزایش استفاده از سوخت های فسیلی، صرفه جویی در
خرید آپارتمان کوچک متراژ یکی از گزینه هایی است که می تواند در این شرایط سختِ مسکن به خانه دار شدن افراد بیانجامد. نکتۀ مهمی که باید به آن توجه کرد این است که افراد نیاز دارند که نسبت به محل زندگیِ خود احساس مالکیت داشته باشند. به عبارت دیگر وقتی که شما در جایی زندگی میکنید که نسبت به آن احساس مالکیت نمی کنید و یا زندگی در آنجا را موقتی میدانید (مانند جای اجارهای) همواره در یک وضعیتِ بیثباتی قرار دارید، به این ترتیب از یک سو نیاز است که افراد مالک خانههای خود باشند و از دیگر سو خریداری خانههای متراژ بالا برای بخش اعظمی از مردم در عمل ناممکن است، در این فضا چه باید کرد؟
در این مقاله به مطالب زیر پرداخته می شود:
مقدمه
خانه، تداعی کننده یک جایگاه امن و محلی برای آرامش افراد است که بعد از گذراندن یک روز پر مشغله برای آسایش و استراحت به آن پناه می برند.خانه صرف نظر از متراژ و اندازه آن، تعداد طبقات، تعداد افراد ساکن در آن باید به ما احساس امنیت بدهد.
با مرور زمان و با افزایش جمعیت،خانه های بزرگ جای خود را به آپارتمان های با متراژ کوچک داده اند البته میتوان افزایش قیمت مسکن را هم دلیل مهمی دانست که افراد تمایل بیشتری به داشتن این نوع از آپارتمان ها پیدا می کنند.بعضی از افراد با شنیدن واژه آپارتمان با متراژ پایین این سوال به ذهنشان خطور میکند که چگونه می توان در آپارتمان هایی با این متراژ با داشتن محدودیتهایی از جنبه های مختلف به راحتی زندگی کرد. باید این را در نظر داشت اگر فضایی که اسمش را خانه گذاشتهایم کیفیت لازم را نداشته باشد میتواند اثراتی منفی بر سلامت روحی، جسمی و اجتماعی ما بگذارد.
تحقیقات زیادی در مورد رابطۀ فضای زندگی با سلامت روان انجام شده است. تحقیقات این حوزه همگی نشان می دهند که زندگی در فضاهای کوچک میتواند به سلامت روان آسیب بزند، زمانی این آسیب بیشتر می شود که تعداد افراد ساکن در یک خانه زیاد باشند. نداشتن فضای کافی، عدم وجود حریم خصوصی و سایر عوامل موجب به وجود آمدن تنش های زیاد در فضاهای کوچک می شود.یکی از شاخص های کیفیت زندگی تعداد اتاق به ازای هر نفر می باشد این شاخص به عنوان یک معیار مهم در کل دنیا برای سنجش کیفیت زندگی مورد استفاده قرار میگیرد.
کوچک بودن خانه احساس قرار و ثبات را تحت تأثیر قرار میدهد. تحقیقات نشان میدهند که میل به عوض کردنِ خانه در افرادی که ساکن خانههای کوچک هستند خیلی بیشتر است و همین میل باعث میشود که فرد احساس خوبی به جایی که در آن زندگی میکند نداشته و این مسئله بر سلامت روان او اثر منفی بگذارد.رابطۀ فضای زندگی با سلامت روان تا به حدی است که دربرخی تحقیقات به اثبات رسیده بیمارانی که منظره و اتاق با کیفیتتری در اختیار دارند امکان بهبودیشان بیش از بیمارانی است که از چنین مزایایی بهرهمند نیستند،همچنین ثابت شده است که عملکرد تحصیلی فرزندان در خانههای کوچک و بزرگ با یکدیگر تفاوت دارد ، در ادامه این تحقیق دو دانشمند امریکایی خاطر نشان کردند که افراد ساکن در خانههایی با متراژ پایین (نسبت به تعداد افراد خانواده) احتمال بیشتری دارد که دوران دبیرستان یا دانشگاه خود را تا سن 25 سالگی تمام نکنند و دچار شکست تحصیلی بشوند.با این توصیفات داشتن یک مسکن با کیفیت از معیار های ضروری سلامت روانی-اجتماعی است.
شاید بعد از دیدن واژه لوکس به ذهنتان این سوال خطور کرده باشد که مگر میشود آپارتمان هایی با این متراژ لوکس هم باشند؟در پاسخ به این سوال میتوان گفت یک طراح داخلی با طراحی، نوسازی فضا، تغییرات در ظاهر و کارایی مثل برداشتن یا جابه جا کردن یک دیوار میتوانند به این مهم دست پیدا کنند.زندگیِ در خانۀ کوچک میتواند کیفیتی لازم را داشته باشد اگر در ساختِ آن به کیفیت زندگی و امکانات درونی یک ساختمان توجه شود.ساخت خانههای کوچک نیازمند راه حلهای هوشمندانه است، یکی از این راه حلها این است که زندگی در فضاهای کوچک را با زندگیِ بیکیفیت یکی ندانیم.به عبارت دقیقتر هیچ دلیلی ندارد که امکانات یک زندگیِ شیک و مرفه فقط در اختیار خانههای بزرگ و لوکس باشند. زندگی در آپارتمانهای کوچک هم میتواند با امکانات مناسبی در یک مجتمع همراه باشد.
عادت ذهنی ما داشتنِ خانهای با امکاناتی همچون استخر، سونا، لابی، فضای ورزش و… را مربوط به خانههایی بزرگ و اصطلاحاً اعیانی میداند. و در پس زمینه ذهن ما خانههای کوچک را فقیرانه و با امکانات کم تلقی می کنیم، همین باعث شده است که هم سازندگان و هم خریداران اساساً به فکر داشتنِ خانهای کوچک اما لوکس نیفتند. بخشی از این مسئله به خاطر شیوههای رایجِ ساخت و ساز است.
وقتی که قرار است انبوهسازی صورت بگیرد و خانههای با متراژ کوچک ساخته شوند سازندگان غالباً فقط به فکر ساختنِ اصطلاحاً یک سرپناه هستند.اما فراموش نکنیم افراد اقشار پایینتر نیز حق داشتنی یک زندگی با کیفیت را دارند. به همین خاطر بخشی از مسئولیت اجتماعی سازندگان، سیاست گذاران و سایر دست اندرکاران تولید مسکن در نظر داشتن کیفیتِ زندگیِ ساکنان آپارتمانهای کوچک نیز باشد. ساختنِ مجتمع های آپاراتمانی با متراژ پایین و در عین حال لوکس و با کیفیت یکی از حرکت ها و چرخشهای جدید در فرایندهای ساخت و ساز مسکن در دنیا است.
این نکته را می دانیم که در آپارتمان هایی با متراژ کم باید حداکثر استفاده از کل فضا را داشته ولی در عین حال باید از شلوغی بیش از حد اجتناب کنیم.طراحان داخلی راه کارهایی برای داشتن کیفیت بالای این نوع آپارتمان ها اراپه کرده اند که با پیاده سازی درست به این هدف مهم دست پیدا می کنید. ما در ادامه برخی از این راه کار ها را برای شما شرح داده ایم.
در علم طراحی و دکوراسیون داخلی سبک های مختلفی وجود دارند که هرکدام ویژگی های خاص خود را داشته و در فضاهای مناسب به خود قابل پیاده سازی می باشند.سبک مینیمالیسم یک رویکرد طراحی است که با سادگی بیش از حد و اقتصادی در دکوراسیون مشخص می شود. تقسیم صحیح فضا در چنین طراحی بسیار مهم است.فضای داخلی مینیمالیستی معمولاً جمع و جور ، سیاه یا خاکستری است و شکل هندسی دقیقی دارد.
این نکته را میدانیم که استفاده از رنگ های تیره فضای خانه را کوچک تر نشان می دهد حال که متراژ خانه کم است باید از رنگ روشن استفاده کرد. طراحان داخلی برای اینکه نور مناسب برای این نوع از خانه ها فراهم کنند استفاده از رنگ های خنثی را پیشنهاد می کنند.
اگر بخواهیم در یک جمله رنگ های خنثی را تعریف کنیم باید بگوییم که رنگ های خنثی به دلیل داشتن ماهیت ملایم، تاثیر کمی نسبت به رنگ های پر رنگ تر بر فضا دارند و به همین دلیل خنثی نامیده می شوند این رنگ ها باعث می شوند انسان به سایر رنگ هایی که در کنار آن ها قرار میگیرد توجه خاصی نشان دهد. رنگ های خاکستری ،طوسی، دودی، کرم، بژ، شیری، نقره ای، پلاتینی، کرومی و شنی جزو این نوع رنگ دسته بندی می شوند.
در این نوع از آپارتمان ها که باید حداکثر استفاده از فضا را داشت می توان با استفاده از پارتیشن های ثابت و متحرک استفاده کرد.در آپارتمان هایی که دارای پارتیشن متحرک هستند، همیشه نیاز نیست که پارتیشن باز باشد بلکه گاهی برای بزرگتر کردن فضا، می توان پارتیشن ها را بست و فضای بازتری ایجاد نمود.
در این آپارتمان ها می توان از تخت خواب تاشو، مبلمان تاشو، میز ناهار خوری تاشو، رخت آویز تاشو استفاده کرد تا نیاز های افراد در بهترین شکل ممکن فراهم شود.ما در این مقاله به سه راهکار مهم و اساسی برای داشتن یک آپارتمان با متراژ پایین ولی با کیفیت اشاره نموده ایم .
سخن پایانی
ساختنِ مجتمعهای آپاراتمانی با متراژ پایین و در عین حال لوکس و با کیفیت یکی از حرکتها و چرخشهای جدید در فرایندهای ساخت و ساز مسکن در دنیا است.این تحولات از دهۀ 90 میلادی در ژاپن آغاز و بعدها در کل کشورهای صنعتی دنیا فراگیر شد. الگوی استفاده بهینه از فضا، دکوراسیون داخلی، انعطاف فضایی و… جزو الگوهایی است که در این شکل از آپارتمان سازی مد نظر قرار میگیرد،از دیگر سو پیشبینی فضاهای تفریحی و فراغتی در مجتمعهای آپارتمانی متراژ کوچک تحولی در کیفیت زندگی و بهداشت روانی ساکنانِ این خانهها پدید آورده است، بطوریکه زندگی در آپارتمانهای کوچکی که خدمات رفاهی لوکس ارائه میکنند بر عزت نفس و احساس شأنیتِ اجتماعی ساکنانِ این خانهها اثری مثبت دارد.
پژوهشگران نشان دادهاند که فضای زندگیِ افراد نشانهای از جایگاه اجتماعی آنها است. به عبارت دیگر ارزیابی شأن و جایگاه اجتماعی افراد در بسیاری از اوقات از طریق فضای زندگی آنها صورت میگیرد.با این اوصاف زمانی که فرد در فضایی زندگی میکند که از نظر کمی و کیفی در وضعیت مناسبی قرار ندارد اینکه احساس حقارت، خودکمبینی، خشم و ناکامی داشته باشد چندان چیزی دور از ذهن نیست. اما زمانی که فرد در جایی زندگی میکند که شأن او را حفظ میکند طبعاً وضعیتِ روانی متفاوتی خواهد داشت. خانه بزرگترین شیء فیزیکی است که افراد در اختیار دارند و لذا یک تابلو برای ارزیابی منزلت اجتماعی افرد محسوب میشود.
مقدمه در سال های اخیر با توجه به رشد صنعت ساختمان و همچنین روند رو به افزایش استفاده از سوخت های فسیلی، صرفه جویی در
مقدمه استفاده از مصالح پیش ساخته یکی از محبوب ترین روش های ساخت و ساز در سراسر جهان به حساب می آید. استفاده از این
مقدمه افزایش جمعیت و پیشرفت تکنولوژی باعث به وجود آمدن ساختمان های بلند شده که احداث این ساختمان ها بدون تاور کرین غیر ممکن بوده
تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به تالی پارک مجیدیه می باشد.